post-image

TRAM i la Fundació IRES signen per segon cop un conveni de col·laboració per finançar beques per a joves en situació de vulnerabilitat que viuen al districte de Sant Martí de Barcelona.

Amb aquesta signatura, TRAM reafirma el seu compromís destinant 3.000 € al Repte 22, la iniciativa de la Fundació IRES amb la col·laboració del 22@Network per aconseguir beques per a joves del Projecte Click.

Actualment, adolescents i joves en situació de vulnerabilitat es troben amb diverses dificultats per a desenvolupar un procés formatiu de qualitat. Segons dades d’Idescat del tercer trimestre de 2019, el 23,7% de joves entre 16 a 24 anys es troba a l’atur. Un fet que s’agreuja per la manca d’oportunitats i d’opcions de formació, orientació i inserció per als joves.

Segons les enquestes realitzades per l’equip tècnic del Projecte Click d’IRES, més del 50% dels adolescents i joves no saben què volen fer i gairebé un 75% no saben com buscar feina. Tant ells com les seves famílies han de fer front a unes despeses que sovint no poden assumir, fet que dificulta encara més accedir a una via de sortida que els permeti deixar enrere la seva situació de vulnerabilitat.

Per aquesta raó, l’objectiu de la Fundació és poder oferir beques “Click” que permetin a nois i noies continuar amb el seu recorregut formatiu durant un curs escolar. L’import d’una beca cobreix tot un any escolar, permetent personalitzar i adaptar-se a les necessitats de cada jove. A més del suport socioeducatiu que es duu a terme des del Projecte Click, s’inclou un pla de treball personalitzat, matrícules a formacions, l’acompanyament especialitzat del jove i del seu entorn familiar i la cobertura del cost de materials escolars, transport, etc.

Amb el suport d’entitats i empreses col·laboradores com TRAM, cada cop estem més a prop d’aconseguir que hi hagi més adolescents i joves del districte que puguin assumir el cost d’una formació completa, facilitant alhora el seu accés a noves oportunitats en l’àmbit pre-laboral i social. Perquè la situació econòmica dels joves i les seves famílies no hauria de ser un obstacle en el seu desenvolupament.