Amb motiu de la celebració del Festival Cruïlla al Parc del Fòrum es realitzaran reforços de la línia T4 de TRAM durant els quatre dies d’esdeveniment. El dimecres 10 de juliol el servei s’allargarà fins a la 1 h de la matinada i el dijous 11 fins a les 2 h, mentre que des de les 5 h del matí del divendres 12 de juliol fins a les 24 h de la nit del diumenge 14, el servei de la T4 no s’aturarà. D’aquesta manera, TRAM facilita la mobilitat sostenible dels assistents a aquest important festival de música oferint 67 hores de servei ininterromput entre les parades Ciutadella | Vila Olímpica i Estació de Sant Adrià.

Street art by TRAM

Enguany, a més, amb motiu del 20è aniversari de la posada en marxa del tramvia, TRAM dona suport a la cultura mitjançant el patrocini de l’espai d’art urbà del Festival Cruïlla. Aquesta acció de patrocini és una continuació del projecte Art al TRAM, iniciat l’any 2020 i que ha transformat les quatre parades semisoterrades de TRAM a través de grans murals, convertint-les en llocs més amigables que generen experiències úniques per al passatge i el personal. 

A l’espai d’art urbà del Festival Cruïlla, anomenat Street Art by TRAM, s’hi celebrarà un concurs on 12 artistes seleccionats crearan durant els quatre dies de festival un retrat, cadascun d’ells, d’un dels artistes del cartell. Ho faran mitjançant tècniques i materials propis d’aquesta disciplina com esprais, pintures acríliques i retoladors, entre altres, i tot el públic assistent al festival podrà viure el procés de creació en directe. Un jurat professional serà l’encarregat de votar les peces i triar l’artista guanyador de l’edició d’enguany que s’emportarà, com a part del premi, l'encàrrec d'un disseny per al tramvia amb motiu del 20è aniversari de TRAM.

TRAM adapta els horaris de la nit del diumenge 23 de juny a la demanda prevista durant la revetlla de Sant Joan, realitzant servei ininterromput tota la nit.

Des de les 5 h del matí de diumenge 23 de juny fins a les 24 h de la nit de dilluns 24 de juny, el servei de les línies T1, T2, T3, T4 i T5 no pararà. Entre les 23 h i les 5 h les freqüències de pas des de Francesc Macià a Montesa seran cada 15 minuts, des de Montesa a terminals cada 30 minuts, mentre que la T4 tindrà freqüències de pas de 20 minuts i la T5 cada mitja hora.

Amb motiu de la celebració del Primavera Sound, la línia T4 de TRAM realitzarà servei ininterromput durant els dies del festival. Dimecres 29 de maig el servei s’allargarà fins a la 1 h de la matinada, mentre que des de les 5 h del matí del dijous 30 de maig a les 24 h del diumenge 2 de juny, el servei no s’aturarà. D’aquesta manera, TRAM facilita la mobilitat sostenible dels assistents a aquest important festival musical que se celebra majoritàriament en la zona del Fòrum.

El reforç del servei és fruit d’un conveni de col·laboració, renovat per setè any, amb els organitzadors d’aquest esdeveniment cultural. Gràcies a aquest acord, des del dijous al diumenge, hi haurà tramvies circulant ininterrompudament a la línia T4, que va des d’Estació de Sant Adrià fins a Ciutadella | Vila Olímpica.

TRAM es compromet a oferir servei ininterromput de la línia T4 des de dijous 30 de maig a les 5h del matí fins diumenge 2 de juny a les 24 h de la nit. Les freqüències de pas seran, entre les 2 h i les 5 h, de 12 minuts dijous i divendres i de 20 minuts el dissabte. A més, dimecres 29 de maig, el servei de la línia T4 s’ampliarà una hora, fins a la 1 h de la matinada, amb freqüències de 12 minuts, durant aquesta hora.

TRAM interromprà el servei de la línia T4 de la xarxa Trambesòs i les línies T1, T2 i T3 de la xarxa Trambaix aquest diumenge 26 de maig per deixar pas a la 10a edició de la cursa Diagonal DiR - Guàrdia Urbana.

A la xarxa Trambaix el servei s’interromprà entre Francesc Macià i Ernest Lluch de les 7:00 a les 9:00 hores. La línia T4 de la xarxa Trambesòs s’interromprà entre les parades El Maresme i Ciutadella | Vila Olímpica de les 8:00 a les 10:00 hores. A partir de les 9 hores, es preveu restablir el servei a Trambaix i, a partir de les 10 hores, a Trambesòs.

TRAM recorda que aquests horaris són aproximats i dependran, en tot cas, del desenvolupament de la cursa i la seva organització.

La resta de línies de la xarxa Trambesòs funcionaran en l’horari habitual.

Barcelona, 3 de maig de 2024. A partir del 9 de maig, entrarà en servei a les línies T4, T5 i T6 de tramvia la nova parada de Glòries en la seva ubicació definitiva, davant del DHub. Disseny Hub Barcelona. El mateix dia, les estacions La Farinera i Glòries de la Meridiana deixaran d’estar operatives per començar el seu desmantellament definitiu.

A partir d’aquest dia, els combois s’aturaran a la nova parada en ambdós sentits i s’obrirà el pas de vianants del cantó Llobregat. El pas senyalitzat permetrà a les persones usuàries accedir a les andanes de TRAM i facilitarà l’intercanvi amb la sortida, a l’interior de la plaça, de la L1 de metro.

La major part de l’àmbit de Glòries, però, continuarà en obres d’urbanització i de part de la infraestructura tramviària, motiu pel qual es mantindrà restringit el seu accés a través de tanques i senyalització.

Aquesta actuació representa una de les fites clau de la fase 1 de les obres de connexió del tramvia per la Diagonal de Barcelona, que preveu acabar els treballs d’infraestructura aquesta primavera i començar proves de circulació de cara a l’estiu.

Informació a les persones usuàries

Durant els dies previs a la data d’obertura, TRAM proporcionarà personal d’informació en l’àmbit afectat (parades La Farinera, Glòries Meridiana i Glòries nova) per tal d’informar d’aquests canvis i guiar a les persones usuàries. També als tramvies hi haurà fulletons amb tota la informació. Així mateix, les parades seran degudament senyalitzades amb cartells, indicacions i amb missatges per la megafonia.

L’ATM, l’Ajuntament de Barcelona i TRAM informaran també a través dels seus webs i de les xarxes socials.

 

 

Barcelona, 2 de maig de 2024. – El Museu Palau Mercader de Cornellà ha estat l’escenari aquest mes d'abril de l’acte de llançament de la campanya de promoció La Ruta de Tram, amb la qual el Consorci de Turisme del Baix Llobregat, TRAM, el Consell Comarcal del Baix Llobregat i els municipis de Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí i Sant Just Desvern han renovat la col·laboració per seguir impulsant-la.

D’aquesta manera, la campanya turística es consolida en el territori, com una eina que impulsa un turisme sostenible fent ús del transport públic. La Ruta del TRAM proposa descobrir racons rellevants, visitar edificis emblemàtics i gaudir de l'oferta gastronòmica entorn del tramvia per la comarca del Baix Llobregat. A més, un dels grans atractius d’aquesta proposta són els descomptes que ofereix La Ruta per visitar aquests punts turístics i culturals propers a la xarxa Trambaix (línies T1, T2 i T3).

En l’acte de llançament de la campanya d’aquest 2024, han participat la presidenta del Consorci de Turisme i del Consell Comarcal del Baix Llobregat, Sra. Eva M. Martínez; el director general de TRAM, Sr. Humberto López; l’alcaldessa d’Esplugues de Llobregat, Sra. Pilar Díaz; l’alcaldessa de Sant Feliu de Llobregat, Sra. Lourdes Borrell; el tinent d’alcalde de Polítiques Mediambientals i Comunitàries de Cornellà de Llobregat, Sr. Claudio Carmona; el president de l'Àrea de Serveis a la Persona i Drets Socials Regidor de Turisme de Sant Joan Despí, Sr. Àlex Medrano; la regidora de Comerç i Turisme i 1a tinent d’Alcalde de Sant Just Desvern, Sra. Gina Pol, el regidor de Polítiques Comunitàries de Cornellà de Llobregat, Sr. Sergio Gómez; la regidora del Servei d'Economia i Treball d’Esplugues de Llobregat, Sra. Montse Zamora; i la regidora delegada de Mercats, Fires i Turisme de Sant Feliu de Llobregat, Sra. Margarita Llongueras.

Els atractius del Baix Llobregat i La Ruta del TRAM

La Ruta proposa experiències turístiques i “escapades TRAMendes” pel Baix Llobregat per visitar en transport públic, com ara activitats per a tota la família als Museus d’Esplugues - Can Tinturé i La Rajoleta-, el Museu de les Matemàtiques i fer un passeig pel trenet del parc Can Mercader de Cornellà de Llobregat. També es pot descobrir l’obra modernista de Jujol a Sant Joan Despí, i despertar els sentits amb l'experiència interactiva 360, o perdre’s amb la mirada per l’impressionant edifici Walden a Sant Just Desvern.

I tot això, “maridat" amb una bona proposta gastronòmica, ja que La Ruta també apropa als visitants als restaurants Km0 del Baix Llobregat, com ara el mític El Mirador, de Sant Just Desvern, el modern Plats de Cornellà, o  el creatiu i espectacular Follia, en Sant Joan Despí. Però també amb la Ruta els visitants poden comprar productes amb el segell Producte Fresc del Parc Agrari del Baix Llobregat als Mercats de Pagès, o gaudir de la natura en els parcs urbans com ara el del Llobregat, a Sant Feliu de Llobregat, el Parc dels Torrents a Esplugues, o el Parc de Torreblanca que recorre Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí i Sant Just Desvern.

Tota la informació de La Ruta es troba a www.rutadeltram.cat, així com a les diferents plataformes de TRAM i del Consorci de Turisme del Baix Llobregat. I per gaudir de l’experiència i dels descomptes especials és tan fàcil com accedir al web, activar la promoció i mostrar-la als establiments perquè els hi apliquin el descompte directament.

La campanya està activa a partir d’avui i durant l'any 2024, i es difondrà els propers mesos a través dels canals digitals del Consorci de Turisme del Baix Llobregat i de TRAM, de cartells i fulletons a l’interior dels tramvies, de vinils a les parades i d’un vinil exterior en un tramvia que circularà per la xarxa Trambaix.

Sobre TRAM

TRAM és l’empresa que gestiona les dues xarxes de tramvies a la Regió Metropolitana de Barcelona. Durant l’any 2024, i després de més de 450 milions de viatges, celebra el vintè aniversari de la posada en marxa del servei, que continua sent el més ben valorat entre els transports públics segons l’Enquesta de Mobilitat en dia Feiner que realitza l’ATM (EMEF).