post-image

Sota el lema Dona el millor de tu. Vine al TRAMvida a donar sang, TRAM ofereix un tramvia perquè el Banc de Sang i Teixits de Catalunya atengui les persones donants de sang en un espai diferent, al mig de la ciutat. El tramvia anomenat “TRAMvida” quedarà estacionat a la parada Francesc Macià, per sisè any consecutiu, el proper divendres 23 de setembre, d’11 a 20 hores.

 

Calen més donacions per atendre els pacients

L’objectiu de la campanya és seguir augmentant el nombre de donacions de sang i arribar a noves persones voluntàries.

Cada dia fan falta 1.000 donacions per assegurar que totes les persones ingressades en clíniques i hospitals tindran sang per als seus tractaments. Si poséssim totes aquestes persones en un tram, caldrien entre quatre i cinc tramvies plens de persones donants.

Avui a Catalunya hi ha poc més de 5.000 unitats de sang en reserva. L’ideal seria tenir-ne unes 8.000, per això campanyes com aquesta han d’assegurar remuntar les reserves de sang i assegurar que tothom tindrà sang en cas de necessitar-ne.

 

Mesures de seguretat contra la COVID-19

Per tal d’evitar aglomeracions a la parada i/o dins del “TRAMvida”, és recomanable demanar hora a la web ja disponible del Banc de Sang i Teixits de Catalunya www.donarsang.gencat.cat/tram. Les persones donants hauran d’accedir al tramvia amb mascareta que cobreixi nas, boca i barbeta en tot moment.

Per convertir un tramvia en un centre de donació s’han retirat les barres, els agafadors i els seients de l’interior del vehicle, de manera que l’espai ha quedat lliure per a la instal·lació de les lliteres, per a la col·locació de neveres, així com per a facilitar l’espai als donants de sang i al personal sanitari.

 

Dona el millor de tu

Cal recordar que la donació voluntària i altruista és l’única via per obtenir la sang necessària per atendre les persones malaltes. Es pot donar sang més d’una vegada a l’any: les dones fins a tres vegades i els homes fins a quatre.

De cada donació de sang se’n beneficien com a mínim tres persones, ja que durant el processament de cada bossa s’obtenen concentrats d’hematies o glòbuls vermells, plaquetes i plasma. Tots aquests components de la sang caduquen passats uns dies, per això és necessari donar-ne regularment.

La campanya de donació de sang del TRAM es realitza un any més amb la col·laboració del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, el Banc de Sang i Teixits, l’Autoritat del Transport Metropolità i Alstom. Totes les persones donants al tramvia estacionat a Francesc Macià tindran un bitllet senzill de dos viatges i un obsequi de TRAM.