post-image

TRAM participarà a la fira d’entitats de la Fundació La Roda, La Tamborinada, d’aquest diumenge 2 de juny al Parc de la Ciutadella de Barcelona, amb una activitat enfocada en la protecció del medi ambient.

Des de les 11.00 i fins les 19.00 hores i amb entrada lliure per a tothom, s’oferirà als nens i nenes i les seves famílies la possibilitat d’estampar amb diferents colors i formes bosses de cotó per anar a comprar el pa i conservar-lo millor a casa. Aquesta activitat dins de l’espai TRAM té per objectiu fer reflexionar als infants i les famílies sobre l’ús de materials reutilitzables de llarga durada que fan que deixem de consumir plàstics o paper d’un sol ús, com els que s’utilitzen cada dia quan comprem el pa. Alhora, amb la personalització d’aquesta bossa es farà més atractiu el seu ús per tots els membres de la família.

La Tamborinada s’organitza anualment des de l’any 1977 per un miler de voluntaris que pertanyen a les entitats membres de la Fundació La Roda, amb un ventall de més de trenta tallers i més de vint grups de teatre, animació, circ, màgia, pallassos, titelles i finalment amb una afluència massiva de públic estimada en unes setanta mil persones cada any.

Durant tot un dia i en diferents punts escènics, La Tamborinada es transforma en un aparador del món de l’espectacle dedicat a l’infant i al jove. Per aquest motiu, els escenaris de la Tamborinada han estat espais amples i oberts com el Poble Espanyol, el Parc de la Ciutadella, el recinte firal de Montjuïc, el Parc Güell o la plaça de l’Escorxador.

Fundació La Roda i TRAM

Aquest és el segon any consecutiu que TRAM col·labora amb La Roda per impulsar activitats mediambientals destinades al públic infantil de manera gratuïta. Durant el 2018, TRAM va ajudar a realitzar el programa ReSíclem, un projecte que la Fundació La Roda promou i està basat en l’espectacle i el taller com a eines educatives amb l’objectiu d’aconseguir que els participants adoptin actituds participatives al voltant del reciclatge, la reutilització i el consum responsable.

La Fundació La Roda d'Accions Culturals i del Lleure és una entitat sense afany de lucre que té per missió afavorir, per mitjà de la cultura, la transformació social en els territoris on cal treballar per la cohesió. La seva acció des de 1977 es fa a través de 60 entitats de la Regió Metropolitana de Barcelona adherides al projecte la Roda als Barris, 26 a la ciutat de Barcelona, i està present a 35 municipis més de Catalunya.