post-image

Barcelona, 2 de maig de 2024. – El Museu Palau Mercader de Cornellà ha estat l’escenari aquest mes d'abril de l’acte de llançament de la campanya de promoció La Ruta de Tram, amb la qual el Consorci de Turisme del Baix Llobregat, TRAM, el Consell Comarcal del Baix Llobregat i els municipis de Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí i Sant Just Desvern han renovat la col·laboració per seguir impulsant-la.

D’aquesta manera, la campanya turística es consolida en el territori, com una eina que impulsa un turisme sostenible fent ús del transport públic. La Ruta del TRAM proposa descobrir racons rellevants, visitar edificis emblemàtics i gaudir de l'oferta gastronòmica entorn del tramvia per la comarca del Baix Llobregat. A més, un dels grans atractius d’aquesta proposta són els descomptes que ofereix La Ruta per visitar aquests punts turístics i culturals propers a la xarxa Trambaix (línies T1, T2 i T3).

En l’acte de llançament de la campanya d’aquest 2024, han participat la presidenta del Consorci de Turisme i del Consell Comarcal del Baix Llobregat, Sra. Eva M. Martínez; el director general de TRAM, Sr. Humberto López; l’alcaldessa d’Esplugues de Llobregat, Sra. Pilar Díaz; l’alcaldessa de Sant Feliu de Llobregat, Sra. Lourdes Borrell; el tinent d’alcalde de Polítiques Mediambientals i Comunitàries de Cornellà de Llobregat, Sr. Claudio Carmona; el president de l'Àrea de Serveis a la Persona i Drets Socials Regidor de Turisme de Sant Joan Despí, Sr. Àlex Medrano; la regidora de Comerç i Turisme i 1a tinent d’Alcalde de Sant Just Desvern, Sra. Gina Pol, el regidor de Polítiques Comunitàries de Cornellà de Llobregat, Sr. Sergio Gómez; la regidora del Servei d'Economia i Treball d’Esplugues de Llobregat, Sra. Montse Zamora; i la regidora delegada de Mercats, Fires i Turisme de Sant Feliu de Llobregat, Sra. Margarita Llongueras.

Els atractius del Baix Llobregat i La Ruta del TRAM

La Ruta proposa experiències turístiques i “escapades TRAMendes” pel Baix Llobregat per visitar en transport públic, com ara activitats per a tota la família als Museus d’Esplugues - Can Tinturé i La Rajoleta-, el Museu de les Matemàtiques i fer un passeig pel trenet del parc Can Mercader de Cornellà de Llobregat. També es pot descobrir l’obra modernista de Jujol a Sant Joan Despí, i despertar els sentits amb l'experiència interactiva 360, o perdre’s amb la mirada per l’impressionant edifici Walden a Sant Just Desvern.

I tot això, “maridat" amb una bona proposta gastronòmica, ja que La Ruta també apropa als visitants als restaurants Km0 del Baix Llobregat, com ara el mític El Mirador, de Sant Just Desvern, el modern Plats de Cornellà, o  el creatiu i espectacular Follia, en Sant Joan Despí. Però també amb la Ruta els visitants poden comprar productes amb el segell Producte Fresc del Parc Agrari del Baix Llobregat als Mercats de Pagès, o gaudir de la natura en els parcs urbans com ara el del Llobregat, a Sant Feliu de Llobregat, el Parc dels Torrents a Esplugues, o el Parc de Torreblanca que recorre Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí i Sant Just Desvern.

Tota la informació de La Ruta es troba a www.rutadeltram.cat, així com a les diferents plataformes de TRAM i del Consorci de Turisme del Baix Llobregat. I per gaudir de l’experiència i dels descomptes especials és tan fàcil com accedir al web, activar la promoció i mostrar-la als establiments perquè els hi apliquin el descompte directament.

La campanya està activa a partir d’avui i durant l'any 2024, i es difondrà els propers mesos a través dels canals digitals del Consorci de Turisme del Baix Llobregat i de TRAM, de cartells i fulletons a l’interior dels tramvies, de vinils a les parades i d’un vinil exterior en un tramvia que circularà per la xarxa Trambaix.

Sobre TRAM

TRAM és l’empresa que gestiona les dues xarxes de tramvies a la Regió Metropolitana de Barcelona. Durant l’any 2024, i després de més de 450 milions de viatges, celebra el vintè aniversari de la posada en marxa del servei, que continua sent el més ben valorat entre els transports públics segons l’Enquesta de Mobilitat en dia Feiner que realitza l’ATM (EMEF).