post-image

El tramvia de Barcelona és el primer transport públic del món a instal·lar sensors de radiofreqüència com a sistema de comptatge de persones. Es tracta d’una prova pilot de TRAM per determinar l’ocupació de les andanes en temps real.

Els sensors, que s’han instal·lat a diversos punts de dues parades de TRAM, es comuniquen entre ells a través d’ones de ràdio. Segons l’atenuació del senyal que rep cadascun d’ells, l’algoritme determina la quantitat de persones que es troben en aquell moment a l’andana. Aquesta tecnologia permet preservar la identitat de les persones usuàries i, a diferència d’altres tecnologies, compta persones com els captadors de wifi o les càmeres.

Amb aquesta prova pilot es pretén validar un sistema que permeti actuar amb rapidesa en cas d’aglomeracions, enviant personal a les parades o activant alertes per la megafonia de l’andana. A més, tota la informació emmagatzemada permetrà una anàlisi més eficient de les dades d’ocupació, amb les quals es podrà crear un històric que permeti preveure aglomeracions puntuals a les andanes i generar estadístiques a partir de situacions reals.

TRAM innova

El tramvia de Barcelona continua treballant en la seguretat i fiabilitat del servei a través de la innovació tecnològica. Aquest és el tercer projecte d’innovació que TRAM presenta enguany, després del monitoratge de l’estat del personal de conducció i la ionització de l’aire embarcat