post-image

Durant el passat curs escolar, s’han tornat a dur a terme les activitats educatives presencials a les instal·lacions escolars d’un total de 17 municipis de Barcelona. El servei educatiu de TRAM, TRAMEduca, reprèn les activitats educatives per al curs 2023-24 i les escoles ja poden reservar-les.

Per setzè curs consecutiu, TRAM organitza i ofereix aquest projecte educatiu gratuïtament amb l’objectiu que els participants coneguin el funcionament del tramvia i reflexionin sobre civisme, inclusió i sostenibilitat, valors relacionats amb el transport públic.


Balanç curs 2022-23

Un total de 4.674 alumnes, de 17 municipis diferents, han realitzat 217 sessions de TRAMEduca i del TRAM Barcelona Open, durant el curs. Enguany, la valoració global dels responsables dels grups ha estat molt positiva, amb una puntuació mitjana de 4,4 en l’escala de l’1 al 5.

 
Programació d’activitats per al curs 2023-24

L’oferta completa per al curs 2023-24 és la següent:
 

  • Mira el TRAM (2-6 anys). A través d’un conte, els infants coneixen el funcionament del Tramvia de Barcelona.
  • Investiga el TRAM (6-8 anys). Els infants es converteixen en petits investigadors, a partir d'un joc de preguntes i pistes descobreixen el tramvia.
  • Viu el transport públic (8-10 anys). Per conèixer els aspectes més rellevants i la importància de les actituds cíviques i respectuoses en el transport públic.
  • Aventura't al TRAM (10-12 anys). Per simular la planificació i el viatge en tramvia i treballar així l'autonomia personal i les bones conductes dins del transport públic.
  • TRAM Barcelona Open (10-12 anys). Per aprendre a relacionar-se amb la diversitat a través dels valors de l’esport adaptat.
  • I tu, què en penses? (12-16 anys). Per reflexionar sobre la importància de disposar de transport públic i sobre les característiques específiques del tramvia. Es posa èmfasi en aspectes de seguretat i respecte als espais públics.
  • L'energia del TRAM (12-18 anys). Activitat per conèixer el tramvia, des d'una perspectiva mediambiental i tecnològica.

 
Activitats amb segell de qualitat educativa
 
TRAM ofereix la programació d’activitats del servei TRAMeduca amb el Segell de Qualitat Educativa de l’Institut de Ciències de l’Educació (ICE) de la Universitat de Barcelona. Aquest segell de qualitat forma part del projecte d’acreditació de les activitats educatives que impulsa l’ICE i el Consell de Coordinació Pedagògica de l’Ajuntament de Barcelona.

Es pot consultar tot el catàleg i reservar les activitats a www.trameduca.cat