post-image

TRAM reafirma el seu compromís amb les Beques Click de la Fundació IRES, signa un conveni de col·laboració i destina 3.000€ als i les joves del programa.

Segons les últimes dades de l'Observatori Català de la Joventut, el 19% dels joves abandonen els estudis sense finalitzar la secundària post obligatòria. Quan es tracta de joves en situació de vulnerabilitat, sovint és per manca d'oportunitats, de recursos o d'orientació. A Catalunya, de fet, el 29,4% dels i les joves es troben en risc de pobresa o exclusió social, un condicionant que agreuja l'accés als estudis post obligatoris i al mercat laboral.

L’objectiu de la Fundació és poder oferir beques “Click” que permetin a nois i noies continuar amb el seu recorregut formatiu durant un curs escolar. La beca cobreix tot un any escolar, permetent personalitzar i adaptar-se a les necessitats de cada jove. A més del suport socioeducatiu que es duu a terme des del Projecte Click, s’inclou un pla de treball personalitzat, matrícules a formacions, l’acompanyament especialitzat del jove i del seu entorn familiar i la cobertura del cost de materials escolars, transport, etc.

En l’edició anterior de les Beques Click 38 joves es van beneficiar d’una beca. Va ser un període marcat per l’augment de la vulnerabilitat, que va arribar al 97% entre els i les joves i les seves famílies.

Tot i així, el 100%  va acabar l’etapa lectiva i el 87% han seguit estudiant aquest curs. L’efecte de les beques ajuda a combatre la incertesa, la bretxa digital i el desconeixement dels itineraris d’aquests nois i noies. Els brinda nous camins per a desenvolupar la seva vocació i el benestar emocional.

Amb col·laboracions com aquesta, la Fundació IRES lluita perquè adolescents i joves del districte de San Martí en situació de vulnerabilitat accedeixin a noves oportunitats en l’àmbit pre-laboral i social.