post-image

TRAM ha implementat en tots els seus tramvies un innovador sistema de monitoratge de l’estat del personal de conducció per vetllar pel benestar de l’equip i de les persones usuàries. Aquesta tecnologia és capaç de detectar si la persona que està conduint pateix alguna alteració que, de no ser detectada a temps, podria provocar un accident.

A través d’un complex sistema de reconeixement facial, una càmera instal·lada a la cabina de conducció és capaç de detectar la fatiga o les distraccions de la persona conductora mentre treballa. Si el sistema detecta alguna anomalia emet un avís visual, a través d’una petita pantalla, i sonor per cridar l’atenció de la persona treballadora. Alhora, també s’informa el Centre de Control de TRAM i, si des d’allà es considera necessari, un operador es posa en contacte amb la cabina per saber si el conductor o conductora es troba bé o si necessita un relleu.

El projecte es va engegar el 2022 a través d’una prova pilot de gairebé un any, en el marc del Pla de millora contínua de la seguretat de TRAM. Arran de l’èxit, el sistema de monitoratge del personal de conducció s’ha implementat als 41 tramvies de l’empresa, convertint TRAM en el primer sistema ferroviari de la Unió Europea que compta amb aquesta tecnologia. Una mesura de seguretat més per al personal i les persones usuàries que complementa el sistema de seguretat ferroviari conegut com a “l’home mort”.