post-image

Amb el lema “El nostre únic límit el marca la pista”,  s’ha presentat aquest matí el TRAM Barcelona Open, el Torneig Internacional de Tennis en Cadira de Rodes que enguany arriba a la seva 5ª edició. Un any més, les instal·lacions del Reial Club de Polo de Barcelona acolliran del 18 fins al 22 de maig els millors jugadors/es de la especialitat. A la cinquena edició d’aquest esdeveniment -que té com a màxim patrocinador a TRAM, el tramvia de Barcelona, i que compta amb l’ organització de la Fundació Step by Step i la col·laboració de La Vanguardia i Moventis- hi participaran uns 48 jugadors i jugadores de més 15 nacionalitats diferents.

El TRAM Barcelona Open s’ha presentat aquest divendres al Reial Club Tennis Barcelona amb la participació del Sr. David Escudé, delegat d'Esports de la Diputació de Barcelona i regidor d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona; el director general de TRAM, Sr. Humberto López Vilalta; la vicepresidenta corporativa de Moventia, Sra. Silvia Martí; el director esportiu de la Real Federación Española de Tenis, Sr. Javier Soler; el president de la Federació Catalana de Tenis, Sr. Jordi Tamayo; el responsable de la secció de tennis del Real Club de Polo de Barcelona, Sr. Javier Moreno;  la directora de la Fundació Cruyff, Sra. Pati Roura,  el número ú d’Espanya i número 10 del món del tennis en cadira de rodes, Sr. Martín de la Puente; el número dos d’Espanya i número onze del món del circuit mundial de tenis en cadira de rodes, Sr. Daniel Caverzaschi; i el director del TRAM Barcelona Open, Sr. Jose Coronado.

 

Torneig de referència mundial

Al seu cinquè aniversari el TRAM Barcelona Open es consolida com a torneig de referència del circuit internacional Uniqlo Wheelchair Tennis Tour i presenta una inscripció de luxe per aquesta edició. La confirmació del numero 1, 2 i 3 del rànking mundial tant en categoria masculina com femenina posiciona aquest esdeveniment com a millor torneig de la categoria ITF2 de la Federació International de Tennis i un any més es situa com a primer torneig de la gira de terra previ a Roland Garros. Amb aquestes dades el torneig es posiciona per donar el salt a la màxima categoria internacional (ITF1) a la propera edició.

El torneig recupera després de tres anys la categoria quad destinada a jugadors i jugadores que tenen afectades les extremitats superiors amb l´objectiu d´oferir les mateixes oportunitats a totes les categories de la Federació Internacional.

I, com sempre, sense perdre de vista l’objectiu de donar a conèixer el tennis en cadira de rodes es realitzaran exhibicions, clínics, xerrades i diferents activitats paral·leles al torneig. Les finals tindran lloc el matí del diumenge 22 de maig i s’espera que siguin tant o més emocionants que les de la darrera edició.

El tennis en cadira de rodes es presenta com un esport espectacular i dinàmic, que compta amb més de 1.000 jugadors/es del rànquing internacional i amb 160 tornejos anuals repartits en 40 països de 4 continents. L’única diferència amb el tennis dempeus és que als partits en cadira de rodes està permès que la pilota boti dos cops, si s’escau. Tot i així, els jugadors i jugadores d’aquests nivells de competició només utilitzen un sol bot en el 80% dels punts i la velocitat del servei pot arribar als 150 km/h. Amb el TRAM Barcelona Open, la capital de Catalunya, considerada com un referent mundial per al món de l’esport, es converteix durant quatre dies en una gran cita anual per a l’esport adaptat.

 

El TRAM Barcelona Open estarà obert a la ciutadania, amb una reserva prèvia d’entrada a través del seu web (www.barcelona-open.com) promovent tots els  valors que representa d’inclusió social, igualtat d’oportunitats i desenvolupament personal. L’esdeveniment és un reconeixement a la superació personal dels i les esportistes participants. Tots els jugadors/es que hi acudiran tenen una increïble història de superació personal i esportiva.

 

El director del torneig 

La idea d’organitzar un torneig internacional de tennis en cadira de rodes neix d’en Jose Coronado ara fa 6 anys. Abans, el 2007, havia patit un accident en moto que li havia provocat una lesió medul·lar i l’havia convertit en un jugador de tennis en cadira de rodes. Gràcies a aquest fet va poder conèixer en Johan Cruyff i va entrar en contacte amb la seva fundació i fer un màster en gestió esportiva. En el seu treball final de màster va proposar organitzar el primer torneig de tennis internacional en cadira de rodes a Barcelona que el 2017 va poder fer realitat gràcies al recolzament de la Fundació Johan Cruyff i el name sponsor de TRAM  i la col·laboració del Reial Club de Polo, entre d’altres.

 

TRAM

És l’ empresa de transport públic que gestiona les dues xarxes de tramvies a la Regió Metropolitana de Barcelona des de fa 18 anys i que busca fer-ho de la manera més eficient i oferint el millor servei als seus viatgers perquè puguin desplaçar-se de manera ràpida, còmoda i segura. Es tracta del transport públic més accessible i el més ben valorat des de la seva posada en servei, segons l’Enquesta de Mobilitat en dia Feiner que realitza l’ATM (EMEF) anualment. Un dels objectius és generar confiança als usuaris per superar i moure límits. El TRAM Barcelona Open és un dels projectes de Responsabilitat Social Empresarial més rellevants en els que el tramvia hi participa i s’emmarca dins del seu pla anual de responsabilitat social; concretament en el recolzament a una iniciativa que promou la igualtat, la inclusió i la superació personal.

 

Fundació Step by Step 

La Fundació Step by Step és una entitat sense ànim de lucre dedicada a la rehabilitació de persones afectades de patologia neurològica amb afectació del sistema nerviós central. Va néixer de l'experiència i necessitat personal del seu president, Federico Crespo, lesionat medul·lar a causa d’un accident de cotxe. La missió de la Fundació Step by Step és oferir a les persones amb lesió medul·lar i altres patologies neurològiques una proposta de fisioteràpia basada en un tractament personalitzat de qualitat, que possibiliti el seguiment d'un procés de rehabilitació eficient que repercuteixi, en gran manera, en una millora de la seva qualitat de vida.