post-image

TRAM ha renovat el seu conveni de col·laboració amb la Fundació Altarriba per finançar part del projecte Sense Sostre, que cobreix les necessitats bàsiques i sanitàries dels animals de companyia de les persones en situació de sensellarisme que viuen als carrers de Barcelona.

Amb l’aportació econòmica de TRAM, s’ha pogut garantir l’atenció de més de 50 animals per a la seva identificació, vacunació, desparasitació, esterilització i altres intervencions per un preu simbòlic o de manera gratuïta, ja que els seus responsables són persones en situació de vulnerabilitat.

Els voluntaris de l’entitat, també ofereixen tallers i jornades en centres cívics i al carrer per tal d’informar sobre les cures generals bàsiques d’un animal de companyia i donar informació dels seus serveis solidaris.

La Fundació Altarriba ha desenvolupat el projecte del primer centre veterinari solidari per als animals de persones vulnerables i actualment compta amb dos centres veterinaris professionals on atendre els animals i, també gestiona un refugi on poden acollir-los temporalment en cas de necessitat o per iniciar el procés d’adopció permanent en cas de defunció de la persona responsable.

Cal recordar que l’hivern és la pitjor època de l’any per a les persones sense llar perquè s’exposen a les baixes temperatures i els centres que les poden acollir de nit no deixen entrar els seus animals de companyia, una petició que durant anys també ha fet la Fundació Altarriba. Això fa que moltes persones sense llar prefereixin exposar-se a la intempèrie amb tot el que això suposa per la seva salut i seguretat i la dels seus animals.