post-image

TRAM i Moventia han renovat el seu recolzament al projecte d’accés a la mobilitat per a persones en situació de sense llar ateses per Sant Joan de Déu Serveis Socials - Barcelona. Aquesta col·laboració, que s’emmarca en les actuacions que totes dues companyies realitzen com a empreses socialment responsables, suposa l’aportació de 60.000 euros anuals per facilitar l’accés al transport públic de les persones ateses des de diferents programes socials de l’entitat.

El projecte té com a objectiu donar accés gratuït a l’ús del transport públic a la ciutat de Barcelona i rodalies a les persones en situació de sense llar acollides als diferents programes d’atenció directa que porta a terme Sant Joan de Déu Serveis Socials - Barcelona, per tal que puguin assistir a les seves activitats formatives, de treball o recerca de feina, visites mèdiques, per recuperar la xarxa de relacions socials i familiars, per realitzar activitats de reforç de socialització (com ara d’oci i culturals) i qualsevol altre tipus de gestió i activitat coordinada amb els tècnics de Sant Joan de Déu perquè els ajudin a recuperar les regnes de la seva vida.

La mobilitat és un dels elements clau i indispensable per combatre l’exclusió social i el programa engegat per Sant Joan de Déu i recolzat per Moventia i TRAM ajuda a reduir aquesta desigualtat que moltes persones pateixen, facilitant els desplaçaments en transport públic. En aquest sentit, Moventia ha adoptat des de la seva fundació un clar compromís amb les persones, més enllà dels seus treballadors, usuaris i clients. Tot anant en línia amb l’ODS 17, ‘Aliances per aconseguir objectius’, Moventia i TRAM desenvolupen programes propis i col·laboren, com en aquesta ocasió, amb entitats i fundacions sense ànim de lucre, per impulsar una societat millor i contribuir a millorar la qualitat de vida dels col·lectius més vulnerables.

El finançament rebut ha incidit ja en més de 2.200 persones al llarg dels 5 anys de vida de l’aliança, homes i dones entre 18 i 65 anys, ateses per Sant Joan de Déu Serveis Socials - Barcelona als programes que duu a terme a la ciutat comtal. Addicionalment, i com a resposta a la situació derivada de la Covid-19, part de l’aportació d’aquest 2021 s’ha destinat a una línia d’ajuts al pagament del lloguer de famílies vulnerables, per evitar que puguin arribar a trobar-se en situació de sense llar.         

El transport públic, eina d’inclusió    

A l’acte de renovació de l’aliança, han participat la vicepresidenta Corporativa, Comunicació Interna i Institucional de Moventia, Sílvia Martí; el director general de TRAM, Humberto López Vilalta; el director de Sant Joan de Déu Serveis Socials - Barcelona, Salvador Maneu; i el director de l’Obra Social Sant Joan de Déu, Oriol Bota.

Durant la conversa, s’ha posat de manifest que el transport públic és una eina essencial perquè els ciutadans puguin desenvolupar les activitats de la vida quotidiana com estudiar, treballar o mantenir la xarxa social, i especialment per les persones en situació de sense llar que han d’accedir a diversos recursos públics distribuïts per tota la ciutat de Barcelona i la seva àrea metropolitana. A més a més, l’accés al transport permet gaudir d’activitats complementàries que incideixen directament en la seva recuperació ja que enforteixen els lligams socials i amb la comunitat.

La trobada ha servit també perquè els representants de les dues empreses puguin visitar la nova consulta odontològica per a persones sense recursos gestionada conjuntament per SJD Serveis Socials Barcelona i l’Hospital Sant Joan de Déu Barcelona, i finançada per l’Ajuntament de Barcelona i fons propis de Sant Joan de Déu.