post-image

TRAM s’uneix un any més a les celebracions del Dia de l’Orgull LGTBIQ+ amb diferents accions de prevenció i detecció de lgtbifòbia i visibilització del col·lectiu.

Avui, tots els vehicles de TRAM llueixen a les cabines de conducció la tradicional bandera LGTBIQ+ per tal de manifestar el seu suport al personal intern, a les persones usuàries i la ciutadania en general en el Dia de l’Orgull. Des de dilluns 21 de juny, a més, un tramvia de Trambaix i un tramvia de Trambesòs circulen amb una imatge de diferents perfils de persones amb el lema “orgullosxs de tu”. Amb aquesta creativitat, el Tramvia vol recordar que no discrimina per motius de gènere, sentiments ni orientació sexual ni per cap altre motiu al seu equip ni a les persones que viatgin al transport públic.

A través de la difusió d’aquest missatge als tramvies i als canals digitals es vol celebrar la diversitat i també conscienciar en un dia alegre i reivindicatiu alhora.

Col·laboració amb el Festival Cruïlla per aturar l’assetjament

A més a més, aquest any, TRAM amplia la seva col·laboració amb el Festival Cruïlla i passa a l’acció amb la creació del projecte “Al Cruïlla no callem by TRAM”. Les dues entitats s’han unit per crear un pla d’actuació enfocat a informar, conscienciar i atendre al públic davant les agressions o assetjaments per motius discriminatoris durant la celebració de l’esdeveniment musical els propers dies 8, 9 i 10 de juliol.

Les més de 3.000 persones treballadores i voluntàries del Festival Cruïlla rebran formació per tal de saber com actuar en cas que es trobin o els notifiquin una situació d’aquest tipus, es crearà un espai fixe dins del recinte amb personal especialitzat en prevenció, detecció i atenció a les víctimes d’assetjament, i es garantirà l’accés a l’atenció amb personal itinerant i ben identificat per tot el Festival. El públic del Cruïlla també disposarà de diferents materials informatius per poder formar part d’una xarxa contra l’assetjament per qualsevol motiu.

D’aquesta manera, TRAM i el Cruïlla es volen assegurar de crear un espai lliure d’actituds discriminatòries.

Com cada any, la línia T4 de Trambesòs oferirà servei ininterromput durant el cap de setmana del Festival per tal de garantir els desplaçaments segurs i sostenibles: des del divendres 9 de juliol a les 5 hores i fins al diumenge 11 de juliol a les 24 hores.