post-image

Aquest dissabte 22 de maig i diumenge 23 de maig l’oferta nocturna del servei ferroviari de transport públic amplia els seus horaris fins a l’1 h. Així ho ha decidit l’ATM, les administracions consorciades i els principals operadors de transport públic.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya -TSJC- va decidir ahir dijous 20 de maig allargar l’horari d’obertura de bars i restaurants fins a les 12 h, acceptant així les mesures cautelars demanades pel Gremi d’Hosteleria. La decisió es contraposa a la que el PROCICAT havia aprovat i anunciat el mateix dia: l’allargament en l’horari de la restauració en una hora, però aplicable a partir de dilluns 24 de maig. L’ATM havia decidit mantenir per a línies de metro (TMB), línies urbanes de FGC i línies de TRAM el mateix règim horari: tancament a les 12 de la nit, és a dir, fins una hora després de l’hora de tancament de la restauració, les instal·lacions culturals i esportives i altres activitats de lleure. 

Amb aquesta modificació inesperada per part del TSJC, les administracions consorciades a l’ATM han donat instruccions perquè l’oferta de transport públic s’adapti a la determinació judicial. No obstant això, no és possible alterar l’oferta de manera instantània sinó que cal adequar les programacions existents, la qual cosa requereix temps. En aquest sentit, doncs, TMB, FGC i TRAM treballen perquè el tancament dels seus serveis també s’allarguin una hora i aquest es produeixi a la 1 de la matinada (mantenint així l’hora de diferència respecte del tancament de les activitats). Ara bé, aquesta ampliació d’horari no serà factible fins a la nit de dissabte a diumenge.

L’ATM vol agrair als operadors i, especialment, al personal que veurà alterat d’un dia per l’altre el seu horari laboral el reiterat compromís per a la prestació d’un bon servei a la ciutadania havent d’assumir decisions alienes al transport públic.