post-image

TRAM i la Fundació La Roda d’Accions Culturals i del Lleure han signat un conveni de col·laboració per impartir tallers sobre les tradicions nadalenques catalanes durant les vacances escolars de Nadal a diferents centres de Barcelona, l’Hospitalet de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Cornellà de Llobregat, Sant Joan Despí i Sant Just Desvern adherits a l’entitat solidaria.

Es proposa a les famílies sis tallers creatius gratuïts per a infants de 6 a 11 anys que fomentaran l’ús de diferents materials reciclats, potenciaran les habilitats manuals i les tradicions culturals, destinats a fins a 360 participants en grups reduïts segons les especificacions de la Generalitat de Catalunya en cada moment.

Tots els tallers estan preparats per complir amb les mesures de seguretat contra la COVID-19 als diferents centres: tots els infants disposaran d’un kit de material individual que no podran compartir, l’ús de la mascareta i alcohol hidroalcohòlic serà obligatori i hi haurà un registre d’accés per controlar el risc de contagi de grup.

Aquesta iniciativa va destinada principalment als infants en situació de vulnerabilitat que necessiten espais d’aprenentatge i atenció durant les vacances escolars que les seves famílies no poden finançar i no els poden oferir perquè treballen.

És la tercera vegada que TRAM i la Fundació La Roda impulsen activitats per a infants i joves de famílies en situació de vulnerabilitat de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, després d’haver fet realitat els tallers ReSíClem 2018 i els tallers mediambientals de La Tamborinada 2019.

Fundació La Roda

La Fundació La Roda d'Accions Culturals i del Lleure és una entitat sense afany de lucre que té per missió afavorir, per mitjà de la cultura, la transformació social en els territoris on cal treballar per la cohesió. La seva acció des de 1977 és fa a través de 60 entitats de la Regió Metropolitana de Barcelona adherides al projecte la Roda als Barris, 26 a la ciutat de Barcelona, i està present a 35 municipis més de Catalunya. (http://www.fundaciolaroda.cat/)