post-image

TRAM col·labora en la campanya de la Fundació Eurofirms, que treballa per a la integració laboral de les persones amb discapacitat, per normalitzar la discapacitat a través de l’humor i el respecte, mitjançant vàries vinyetes dels il·lustradors Javi Royo, Lyona Ivanova, Miguel Gallardo i Pilarín Bayés, que plasmen situacions reals amb les que es troben les persones amb discapacitat.

La campanya de sensibilització vol conscienciar d’una manera molt visual sobre el tracte adequat i la terminologia que hauríem d’emprar amb les persones amb algun tipus de discapacitat. Per això, els il·lustradors han plasmat en vinyetes situacions reals viscudes per usuaris i usuàries de la Fundació Eurofirms.

El Tramvia, doncs, s’ha fet càrrec de la producció i col·locació d’algunes d’aquestes vinyetes als seients i a l’exterior d’un tramvia de la xarxa Trambaix, que circularà entre la Plaça Francesc Macià de Barcelona i Sant Joan Despí fins al Dia de la Discapacitat, el 3 de desembre. A més, per garantir una gran difusió de la campanya durant aquest mes, TRAM cedirà espais a les vinyetes dels diferents artistes als seus canals digitals.

La Fundació Eurofirms

La Fundació Eurofirms treballa per a la normalització de la discapacitat a la societat. Amb l’objectiu d’augmentar el número d’insercions laborals, realitza diverses accions dirigides a augmentar l’ocupació de les persones amb discapacitat i a generar entorns més inclusius a les organitzacions. La Fundació també assessora a les empreses sobre el compliment de la Llei General de la Discapacitat i gestiona mesures alternatives sempre orientades a fomentar el compliment a través de la integració. A més, ofereix un programa d’ajuda a la detecció de treballadors amb discapacitat dins de les empreses.

Cada any, TRAM treballa amb una entitat dedicada a la inclusió i normalització de la vida de les persones amb discapacitat, posant èmfasi en el Dia Mundial de la Discapacitat. Aquesta col·laboració forma part del pla de responsabilitat social anual de TRAM dedicat a retornar a la societat part dels beneficis de la seva activitat i que es pot consultar a www.tram.cat/ca/rse