post-image

Ni amb el nas fora, ni penjant de l’orella, ni al colze: només hi ha una manera de dur bé la mascareta i és tapant el nas i la boca. L’Autoritat del Transport Metropolità llança una nova acció de comunicació per tal de recordar la importància i obligatorietat de portar correctament la mascareta al transport públic.

Si bé l’ús de mascareta a la xarxa de transport públic arriba pràcticament al 100% dels usuaris, l’ATM i els operadors sí han detectat casos en què les persones usuàries no utilitzen la protecció correctament, deixant fora el nas, o col·locant-se-la per sota la barbeta. És en aquest sentit que el consorci vol insistir en la necessitat de fer un ús correcte de la mascareta en tota la xarxa del transport públic, i no només dins dels vehicles. No portar mascareta al transport públic o no portar-la correctament pot comportar sancions de 100€.

Corresponsabilitat i evitar les hores punta

L’ATM demana per tant corresponsabilitat a les persones usuàries del transport públic per tal de garantir la màxima seguretat durant el viatge, i recorda que diferents estudis d’àmbit internacional han afirmat que no hi ha evidències que el transport públic sigui un focus de contagi. Amb les adequades mesures d’higiene, seguretat i desinfecció, el transport públic és un espai segur, tal com acrediten les certificacions obtingudes o tramitades pels operadors.

La flexibilització d’horaris en empreses i centres educatius és una altra mesura bàsica per tal d’evitar les hores punta i reduir, així, el risc d’aglomeracions puntuals tot i l’esforç per oferir la màxima capacitat possible que està fent la xarxa de transport públic.