post-image

L’oferta de transport públic a l’àrea de Barcelona d’aquest mes de setembre serà la mateixa que el mes de setembre de l’any anterior, tot i que es preveu una demanda substancialment inferior. D’aquesta manera, l’Autoritat del Transport Metropolità i els diferents operadors preveuen facilitar la distribució de les persones usuàries.

El servei ferroviari, tant de metro, TRAM, FGC i Rodalies, seguirà finalitzant a les 00h, inclòs el cap de setmana. Aquesta oferta restringida es mantindrà fins que l’anul·lació de les mesures que limiten l’oci nocturn no justifiqui un canvi.

Entre l’1 i el 14 de setembre, doncs, els diferents operadors augmentaran l’oferta diürna fins arribar a la màxima capacitat possible.

Mitjans ferroviaris:

  • Metro TMB augmentarà l’oferta fins al 100% a partir del dilluns 31 d’agost i no del 14 de setembre, com seria l’habitual. A més, a partir del 14, incorporarà nous trens a les hores punta, de manera que l’oferta serà superior a l’habitual.
  • Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya augmentarà l’oferta al 100% de la disponible a partir de l’1 de setembre. No serà però fins el dia 9 que les obres de Plaça Catalunya finalitzaran i la L7 tornarà a funcionar sense necessitat de transbordament a Gràcia.
  • Rodalies de Catalunya – RENFE recuperarà el servei habitual amb la totalitat de l’oferta disponible. Les línies R7 i R8, que donen servei entre d’altres a la Universitat Autònoma, tornaran a estar disponibles a partir del 14 de setembre. Les obres de manteniment que ADIF està duent a terme relacionades amb el Corredor Mediterrani i l’estació de la Sagrera no finalitzaran fins el 16 de novembre, i es mantindrà el servei per carretera en alguns trams i les afectacions en d’altres. Poden consultar-se totes les afectacions en aquest enllaç.
  • TRAM recuperarà el 100% de l’oferta habitual a partir del dilluns 31 d’agost.

Oferta de servei de bus:

  • Bus TMB augmentarà l’oferta fins el 90% a partir del 31 d’agost i passarà al 100% a partir del 14 de setembre.
  • Bus metropolità, gestionat per l’AMB, es mantindrà al 100% de l’oferta.
  • Bus interurbà, gestionat per la Generalitat de Catalunya, recuperarà l’oferta habitual en dia no lectiu a partir de l’1de setembre i des del 14 de setembre es realitzarà l’oferta habitual dels períodes lectius amb l’inici del curs escolar Es realitzaran ajustos a algunes línies que donen servei a punts específics com l’aeroport o a centres educatius per adaptar-les a la demanda que hi hagi a cada moment.
  • El bus urbà dels municipis integrats a l’AMTU recuperarà també la seva oferta habitual.

La demanda al mes d’agost cau a la meitat

El mes d’agost, la demanda s’ha situat entre un 45 i un 60% de l’habitual depenent de l’operador. A TRAM i metro la demanda ha arribat fins al 60%, als FGC entre el 53 i el 55%, mentre que a Rodalies de Catalunya – RENFE ha caigut fins al 45% de l’habitual.

Afectacions a Rodalies de Catalunya – RENFE aquest cap de setmana

Per obres de reconfiguració de les vies de l’estació de Sants, executades per ADIF, el servei de Rodalies de Catalunya – RENFE es veurà afectat el proper cap de setmana. Durant el 29 i el 30 d’agost, es tancarà la circulació de trens pel túnel de Passeig de Gràcia, provocant afectacions a les línies R2 Nord, R2 Sud i R3 de Rodalies, i als trens regionals de les línies R11, R13, R14, R15, 16 i R17. Totes les afectacions i alternatives poden consultar-se a través d’aquest enllaç.

Evitar les hores punta i fer servir correctament la mascareta

L’ATM recorda a les persones usuàries que és obligatori l’ús correcte de la mascareta i que cal respectar totes les indicacions de seguretat i prevenció disponibles. L’ATM també posa de manifest la importància de la flexibilització d’horaris en empreses i centres educatius com a mesura bàsica per evitar les hores puntes i per reduir el risc d’aglomeracions puntuals.